1

Program

Zpět na přehled všech umělců

Láska k riziku / l'Amour du Risque

30 min / english friendly / nonverbální / divadlo / 8+

Do programu

Autor, režie: Olivier Rannou
Asitent režie: Morien Nolot, Robin Lescouët, Ariel Doron. Konstrukce a Performance: Morien Nolot, Olivier Rannou. Světlo: Alan Floc'h. Podpora rozvoje projektu: Charlène Faroldi, Louise Gérard, Sandrine Hernandez.

Balet pro robotické vysavače.

Muž čeká na obsluhu u večeře při svíčkách za doprovodu romantické hudby. Obsluha v restauraci je však automatizovaná a řízená umělou inteligencí s poněkud omezenými schopnostmi. Roboti se náhodně pohybují a jejich příchody a odchody vytvářejí až hypnotický tanec. Během představení se jejich chování stává stále více neuspořádaným, až se zdá, že mají lidské úmysly.
Jsme svědky hledání rovnováhy na okraji propasti, kdy nehoda není nikdy daleko.


„Vzniká tak zábavný komentář k limitům robotické asistence skvěle zahraný zakladatelem Bakelité Olivierem Rannouem v roli muže. Nadčasová satira na obsluhu v restauraci v její nejhorší podobě. A obojí je přivítáno salvami smíchu od nadšeného a potěšeného publika.“ Joyce McMillan THE SCOTSMAN

„Představení Compagnie Bakelité pro nás byla před 3 lety zjevením a o to víc nás potěšilo, když se nám je následně podařilo přivézt do Hradce. Se stejným nadšením je přijali i diváci našeho festivalu. Nyní se po dvou letech vracejí zpět s novou inscenací, kterou zdobí vše, co je pro tvorbu Oliviera Rannoua typické: divadelní vynalézavost a imaginace, charismatické a zároveň dokonale přesné (až skoro přísné) komediální herectví, smysl pro kuriozitu a absurditu. Inscenace Láska k riziku (originální název l’Amour du Rique je mnohem hezčí) jde však ve všech těchto aspektech ještě o kus dál a dává navíc divákovi příležitost být ve svém překvapení a napínavé nejistotě s Rannouem tak trochu na jedné lodi.“

 

Od 18:40 proběhne v rámci projektu Kitchen Table, který zaštiťuje lektorské oddělení Divadla Drak, debata studentů a studentek hradeckých středních škol. Všichni diváci jsou srdečně zváni ke společnému sdílení a diskusi. 

https://www.compagnie-bakelite.com

Další představení tohoto umělce

Dostávejte důležité novinky jako první