1

Program

Zpět na přehled všech umělců

Běh / Der Lauf

55 min / english friendly / nonverbální / divadlo / cirkus / 8+

Do programu

Autor: Guy Waerenburgh
Režie: Guy Waerenburgh
Vedoucí techniky: Paul Roussier. Supervize: Éric Longequel and Bram Dobbelaere for “le bonneteau”. Světelný design: Julien Lanaud. Vedoucí produkce: Anne-Agathe Prin. Hrají: Guy Waerenburgh, Edouard Cuvelier, Paul Roussier.

V atmosféře na půli cesty mezi Davidem Lynchem a Intervilles se žonglér s kbelíkem na hlavě naslepo pouští do série zbytečných experimentů, které ho zavedou tam, kde se to od něj nečekalo. Vy budete jeho jediným průvodcem, ať se děje cokoli! Nic nezabrání běhu věcí… snad kromě vás? 

Absurdita, pár pozoruhodných výkonů a pár neúspěchů, nejistota a spousta rozbitého nádobí: Běh je příběh o životě v režii žongléra, který nás zve do radostně neobvyklého vesmíru.  

Běh je inscenace osvobozující a živá jako žádná druhá.  

 

„Staňte se svědky jednoho velkého, napínavého dobrodružství. Sledujte se zatajeným dechem souvislou řadu podivuhodných pokusů o vítězství nad přírodními zákony i prostou životní zkušeností, že každý čin nebo rozhodnutí má své nevyhnutelné důsledky. Máte-li sklon filozofovat, můžete si nad celým tím řetězcem prapodivných událostí rozjímat třeba o marnosti všeho našeho snažení, kterou nám život čas od času vrátí jako bumerang. Popravdě ale na to spíš nebudete mít čas, protože dění na jevišti vás v první vteřině pevně chytne a už nepustí.“ 

 
Od 18:30 proběhne v rámci projektu Kitchen Table, který zaštiťuje lektorské oddělení Divadla Drak, debata studentů a studentek hradeckých středních škol. Všichni diváci jsou srdečně zváni ke společnému sdílení a diskusi. 
https://derlauf.be

Další představení tohoto umělce

Dostávejte důležité novinky jako první